10 de febrer 2008

Delicatessen-Paià

Bon capvespre a tots.
Avui us proposo uns espaguetis a la carbonara Mimma.
ingredients:
*Espaguetis, o betes.
*1 ampolla de crema de llet
*1ou
*1 ceba
*sal, pebre, fàbrega
*cansalda virada

En una cassola, posem a bullir aigua, lleugerament salada.
A part, agafem una paella, i fregirem ceba talladeta petita. Ho courem a foc lent i que es vagi potxant, quan la ceba ja es comença a cristalitzar la retirem del foc i la posem a un plat. Seguidament fregim amb la mateixa paella, la cansalada (jo en dic cansalada, que carai tan beicon...) talladeta també menuda. Quan s'ha fregit, hi afegeixo de nou la ceba que hem rostit abans i ho remenem bé. Ep!!!! alerta amb l'aigua de la cassola que ja deu haver començat a bullir:i afegim els espaguetis o betes i ho deixem coure durant 8 o 10 minuts..Tornem a la paella amb la ceba i la cansalada, ho sal pebrem i posem fàbrega (albahaca en castellà) a gust de cadascú seguidament i afegim la crema de llet (personalment jo en faig servir una soja, però crema de llet tipus "ATO" o la marca comercial que volgueu és completament correcte).
i, afegeixo també si en tinc una fulla de maria lluïsa que va molt bé, per digerir els aliments, i així no prilla que et torni, o trobis que se't fa feixuga la disgestió.
Quan la barreja de la ceba, la cansalada i la crema de llet ja comença a bullir ho retirem del foc, perquè serà senyal de que ja està llest.
Quan tenim la pasta bullida, l'escorrem i la tornem a la cassola i hi afegim la barreja que hem fet amb la ceba, cansalada i crema de llet.
Per últim, trenquem un ou, i l'afegim a la cassola. Tornem a engegar el foc ben lentet i tapem la cassola i sacsegem la cassola agafant-la per les nanses, fins que l'ou ha quedat ben barrejat.
I... em sembla que ja és llest per servir a taula.
Recomano menjar una bona amanida de primer, i la pasta de segon però clar depen del qui tingueu d'acompanyant potser us dirà que l'amanida no i que voldrà un bon bistec al darrerra. Això sí no deixeu d' acompanyar aquesta pasta, amb un vi negre apropiat per l'ocasió.
Bon profit!!!

11 comentaris:

Anònim ha dit...

HOOOOOOOOOOOOLA IMAAAAAAAAA

Soc Santi SantaMaría...


JA TENS EL CUTXEROT DE LA VANGUARDIA?????????!!!

Anònim ha dit...

IMMA!!!!!!!!
sobretot!!

NO POSIS ELS DRAPS A DINS DEL FORN MENTRES FUNCIONA!!!!!!!!!!!!!

martinegre ha dit...

bon dia imma,
a mi em sembla que aquesta recepta ens la podries "ensenyar" en viu,el dia de la festa del blog,ja que m'han arrivat veus,d'una calçotada i la veritat aquets espaguetis em sembla que triunfarien més que les cebes recremades.
apa bon dia i bon profit.

Anònim ha dit...

Volem una secció per la nostra Carmen. Sinjo vete ya!!!

Anònim ha dit...

Home, si ha de ser una secció porno ME LO PIDO!!! Que aquest blog sembla de l'escolania de Montserrat.
Seso, seso queremos seso!!!

KOPINI ha dit...

Bon profit, però vi que no en falti, je je

Anònim ha dit...

Hola Imma, jo faig els espaguetis carbonara amb un sofregit de ceba i sense l'ou. Potser no és la recepta original.. però estan BONÍÍÍÍSSSSSSSIMS!!!!!!

laiona ha dit...

JO TAMBÉ ELS FAIG AIXÍ!!! deu ser cosa de familia fer-los sense ou...
a part, jo quan ajunto el sofregit de ceba, bacon i hi tiro la crema de llet, i afegeixo parmesano ratllat i queda la salsa amb més "textura", i segur que al Pavu, si hi ha formatge li agrada més, je je je

Anònim ha dit...

Très bon Laiona!!!!
Jo els faig igual (amb una miqueta de pebre i nou moscada a la salsa) i estan boníssims!!!!!!!
AQUEST ANY 100!!!!!

Anònim ha dit...

imma, per quant uns peus de porc?

Anònim ha dit...

a veure:
els ous no fan mai nosa, ni al plat ni al catre, je, je
i els peus de ministre aviat, aviat...
apalí salut i gana!!!