01 de febrer 2008

MEZCLAILLO PAIA

DANCING PAIA VOL.II

Despres del Swing, arriba un altre entrega del "Dancing paia"..

EL "CHA CHA CHA"

El Cha- Cha-Cha va ser creat per el violinista cuba i director d`orquestra Enric Jorrin en 1948 fruits de les seves experimentacions amb la forma, la melodia i el ritme "danzon". Es el ball mes recent incorporat en la modalitat de balls latins.
Poc despres quer el Mambo fos introduit en les sales de ball, va apareixe el CHA-CHA-CHA, que va començar a guanyar cada cop mes popularitat. Aquesta rapida i amplia difusiò es deu, sobre tot, al fet de er un ball intermig, ni molt lent ni molt rapid, lo que el fa un genere facilment ballable per tots(o quasi tots..¿?)

Inicialment elseu creador havia anomenat aquesta ball amb el nom de neodanzon.El nom que tots coneixem va neixer amb l`ajut dels balladors, quan a l`inventar-se el ball que s`acoplava amb el ritme(El ritme CHA-CHA-CHA eds caracteritza per una serie de tres pasos rapids que es donan en dos temps de compàs), es a descobrir que els peus marcaven un so peculiar al tocar al terra, cha-cha-chà, i d`aquest so va neixer, per onomatopeya, el nom que tothom coneix aquest ball.

Ritme i compàs: rapid de 30 36 temps/minut Compàs : 4/4

Temes de chachacha: El huevo de colòn- Orquestra mondragòn
Perfidia- Luis cobos
La culpa fue del chachacha- Gabinete caligari

4 comentaris:

Anònim ha dit...

REPORTAGES ROMERO,
INVESTIGAMOS CON ESMERO.

Anònim ha dit...

Tomàs, que se n´han fet dels HERMANOS CALATRAVA ???

tomashawk ha dit...

en el proxim nezclaillo ho sabrem...

tomashawk ha dit...

en el proxim nezclaillo ho sabrem...