20 de juny 2007

paia sedé ( de luto)

Hola pandilla de frikis
Primer de tot un minut de silenci pel Gran Fary.




“Es el deber de un buen caballero complacer las peticiones de una bella dama”. O sigui, com que de porc i de senyor s’ha n’ha de venir de mena, avui parlarem: ta txin, ta txin del Cris Juanito, ai perdó, Jaunico.
A mi aquest grup em porta bons records: Em fa pensar quan la mítica Betlem tenia el mític Bar Centre de Cal Rosal, la mítica banda L’home de la Barba assajaven a un garatge sota el bar que ella els hi deixava... allò sí que era rok’n’roll!!! O no?
La Betlem organitzà una sèrie de concerts i vam poder “gaudir” d’alguns personatges il•lustres del Rock Català. O sea: Gerard Quintana, Gossos... i Ja t’ho dirè!!! Com que mai m’he refiat de personatges de tal calanya, ( a mi els “titulars” del rock català sempre m’han semblat una colla de ganduls que no els agrada treballar i s’han sabut aprofitar del sistema), jo anava els concerts a fer guàrdia: No volia que em fotessin els instruments i molt menys que em fotessin en Tomàs. “A si diriem” que vaig gaudir d’una vetllada amb el tal Cris Juanito, ai carai, Juanico... Ho sento, ni les lletres, ni les melodies ni la seva veu!Suposo que el què destaca és la seva veu però caaaaaaantaaaaaaa aaaaaiiixxíiiiiiiiiii, i penso que es fa una mica pesaaaaaaaaaaattttt tanta aaaaaaaaaaaaaa. A més, aquest noi té un problema amb el nom: Cris de què ve?:de Cristina!!!!! Com pot ser bo un “tio” que es digui Cristina.
Jo no he seguit mai ni als Ja t’ho diré ni en Juanito, ( collons, Juanico) però pel què he escoltat fent aquest treball d’investigació penso que aquest “tio” compleix un dels requisits bàsics per triomfar en el rock català: tenir més cara que esquena. Què significa fer un disc de versions estàndard de jazz i del swing on la única “innovació” és cantar-la en català!!! Això és treballar?! Passa cap a la fàbrica, gandul... i encara es deu emprenyar si algú li pirateja els sedés... això et dic tenir morro. Clar que el disc sona bé: recordem que la banda que porta és la del taller de músics, escola on estan sortint els millors ( ? ) músics del país... així fins i tot la Pantoja sonaria bé. No seria millor fer un llibre amb les lletres traduïdes i ja ens escoltarem nosaltres les originals que sonen molt millor ( per mi , és clar)?
Imma no t’ho agafis malament, només és la meva opinió, per contracte haig de dir-ho públicament. Ara bé, si em permets et donaré un consell: deixa d’escoltar aquest menorquí amb nom d’acudit i escolta l’inquilí que se t’ha ficat a casa... que et ferà molt mes feliç....
De totes maneres aquí et penjo el video.Espero que t'agradi.
10...11

50 comentaris:

Anònim ha dit...

Ostres tú quina xarrera...., feia moooooolt temps que no llegia tanta estona seguida, vaig a prendrem un Gelocatil!!!!!

Pavu ha dit...

Estic totalmentedeacuerdojosemaria amb la crítica. Aquest Juanito és un pesat. Que treballi una mica!! Almenys els gossos es van posar un nom adient. Sinjosele, quan posaràs un video de l'Home de la barba?

laiona ha dit...

a mi m'agrada moooooolt!!!
tot això és enveja coxina!!!! oi imma?
pel què fa al nom: potser es diu cristinu....no és que sinjosele sigui gaire millor!!!
clar, que l'home de la barba sona moolt millor, evident, pro, qui és l'home de la barba? el quim ex-geganter? el bin.laden?

laiona ha dit...

el Tomas amb perilla?

Anònim ha dit...

Lo de posar un vídeo de l'Home de la Barba.......... podries esperar una miqueta, no cal precipitar-se!!!!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

Respecto l'opinió de qui critica però no la comparteixo en molts punts.
Crec que és molt injust tractar en Juanico de gandul. Forma i ha format part de diversos projectes (Ja t´ho diré, Menaix a Truà, en solitari...), ha realitzat diverses produccions, ha participat en tasques docents, col.labora amb la Fundació Tabaluga, etc
Trobo igualment injust ficar-lo al sac del "rock català" amb aquells que "no els agrada treballar i s'han volgut aprofitar del sistema".
És una llàstima que no hagis seguit la trajectòria dels Ja t'ho diré i del Cris Juanico ja que crec que ha fet treballs realment interessants. Segurament l'últim disc sobre els estàndards del jazz no és el més innovador però "Moviments salvatges" i "Un ram de locura" són dos grans discos i a "Memòria" (ja en solitari) va fer una gran feina recuperant cançons populars menorquines passant-les pel sedàs del pop, el rock o el funky.
Malgrat reconèixer que en la música que es fa en català hi ha qui té més cara que esquena, modestament crec que aquest no és el cas de Cris Juanico.
Salut des de La Granja!
PD Grans temps aquells a El Centro.

Anònim ha dit...

Xavi, ets parent o amic del cris Joanicu?

Anònim ha dit...

Aclariment: ni parent, ni amic, ni vaig a comissió per pilotejar-lo.
Simplement és un dels artistes que trobo més interessants (tothom té els seus gustos) i he seguit durant més temps.

laiona ha dit...

Xavi, tu si que en saps!!
Un ram de locura és un gran treball.

Anònim ha dit...

Un gram de locura? ah, un ram... perdó!
Per cert Sinjosele si vas per les proximitats del camp nou en trobaras més d'un de tio que es diu Cristina... eps, m'han dit.

Anònim ha dit...

Ei XAvi, ja et dic que no l'he seguit peruqè sempre m'ha fet mandra. Però pel què he pogut llegir en alguna crítica aquests cd els deixen molt bé. Potser agafaré l'emule i ja els escoltaré. De totes maneres no em negueràs que a l'últim sedé... s'ha passat.
Salut pels de la granja!!!!!

Anònim ha dit...

holaaaaaaaaa
a veure:
Cris és el diminutiu de Cristòfol, ell mateix ho va dir a un concert que va fer al casino.
Vilà, no m'he empipat gens ni mik però has de saber que té un cd amb versions menorquines molt ben treballat com diu el xavi granger i un conte que es diu tabaluga que és molt bonic si vols et grabo el cd pels teus fiets com diuen els menorquins.
En fi, que jo estic d'acord amb la Laiona i el xavi granger...
I... no t'agrada ni mica, l'accent salat de menorca??? a mi m'encanta.
Vaig a dinar.
Ahhhhhhh i ara no explico lo de les vibacions i els punts suspensius...
alé,
adéu.

Anònim ha dit...

Holaaaaaa,
no sé peruqè li dius Vilà si encara no ha dit res el paperer.
Però jo quan penso en coses salades abans que l'accent de Menorca me'n venen unes quantes de més iteressants...
Que fa coses per nens ja m'ho penso.( torno a donar la meva modesta opinió) : per mi el rock Català tot ell ja és una cosa bastant pueril, no creus?
De totes maneres li diré al de cal Vilà ( avui haig d'anar a comprar uns bolis Bic cristall )=, si vol els CD's pel nens.
Mica a ica anem descobrint cosetes d'aquell misteriós concert del csino. Què vas vas descobrir?

Anònim ha dit...

que fa panxeta, perquè ja te una edat però que a més a més...

Anònim ha dit...

Hola amicas,
no li féu cas a en Sinjosele perquè és tonto. Parla de coses que ni ha escoltat ni res, s'ha de ser inútil per fer aquestes coses.
Imma ja em passaràs una còpia pels nens. Marxo de vacances i pel viatge m'anirà de perles. Jo l'entendré?

Pavu ha dit...

Ei, el de cal vilà, no faltis. El sinjosele fa unes crítiques molt coherents. Ell no et diu si has de vendre un bic naranja que escribe fino o un bic cristal que escribe normal...

laiona ha dit...

substàncies psicotropicals + juanico= transtorns de doble personalitat severs...

Anònim ha dit...

Substàncies psico.......què????
Avui tocava la S?

Anònim ha dit...

ESO, ESO, I ARA EL BIC CRISTAL EL COMPRARÉ A CAL MOLINS... PER FALTÓN!!!

laiona ha dit...

gamba som dimecres, i ja vas torrat?

Page ha dit...

La meva opinió del Cris juanito ja us la podeu imaginar; NO EL SUPORTO! No m'agraden les seves cançons, no m'agrada la seva manera de cantar, no m'agrada res d'ell. I estic totalmentedeacuerdojosemaria amb el Sinjosele, que es fa molt pesat amb tanta aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... que se't fica dins el cervell i es fa insuportable.
I els seus pares vaia mala llet posar-li Cristòfol, no?!

A mes, un paio, que és fill del jugador més porc que ha tingut el Real Madrid, es impossible que m'agradi com canta!!!

Apa, me'n vaig a comprar un bic cristal escribe normal a Cal Molins!

Anònim ha dit...

I LA "COLETILLA" TE LA PODIES ESTALVIAR.

Anònim ha dit...

Laia, també podria ser:
Sóm dimecres i encara vas torrat?

Anònim ha dit...

En aquest blog hi ha algun cas d'esquizofrenia aguda. Sinvila, ay, Vijosele, o com collons et diguis, per mi Ja t'ho dire tenien un grapat de bones cançons, pero es una carrera de mes a menys, ara mateix no m'interessa gens el que fa ara el Cristina.
Salut desde el Canigó.

laiona ha dit...

o la pregunta també podria ser: hi ha algún dia de la setmana que el teu estat no sigui d'embriaguesa?

laiona ha dit...

paquito: esquizofrènia aguda, transtorns bipolars i de personalitat, drogodependència, alcoholisme...buff...crec que crearé una nova secció d'autoajuda per superar els problemes mentals...

Anònim ha dit...

Mes seccions no per favor!!!

Anònim ha dit...

Donc mira, a mi aquest tipus no em queia ni bé ni malament, però ara N'ESTIC FINS ELS CULLONS!

Anònim ha dit...

Algu coneix un empresari particular que es jugui els seus calers montant un concert de rock català???
Sort en tenen de nosaltres, les nostres festes majors, els nostres festivals subvencionats, les nostres quotes de mercat, les diputacions... etc, etc, etc... si no de que viurien???

Anònim ha dit...

home Laiona estudiant veterinària series la persona ideal per una secció d'autoajuda dels sujetos d'aquest blog. Però té raó en Paquito: mes seccions no per favorrrrrr.
També podria ser: encara ets Gamba i vas dimecres?.
Jo els bolis bic els compro a on em surti dels collons.

Anònim ha dit...

sí senyor, així va el rock català... jo mes que artistes els hi diria funcionaris!!! Senyor Generalitat pari de pagar en diner públic aquests concerts...volem mes guardaries... que sóm més útils. I qui val cantar que no es preocupi que ja el llogaran els qui l'han de llogar.
Em sembla que he dit!!!

Anònim ha dit...

I el mes fort és que hi han grups que es caguen amb el sistema i el mateix sistema els hi paga el concert: desdel paia sedé sempre "apoiarem" la coherència. Fóra els incuarents!!! Fóra els bic naranja que escriben fino!!
Em sembla que he tornat a dir!
Senyor Generalitat no m'encengui!!!!

Anònim ha dit...

Que Sinjosele, poca feina aquesta tarda?

laiona ha dit...

és que vols dir que treballa el Sinjosele?

Anònim ha dit...

No se, a mi m'han dit que trafica amb bolis vic-naranja de segona ma.

Page ha dit...

trafica amb bolis bic i gomes d'esborrar Milan nata. Fa el top Manta allà el Passeig i quant veu la Bizueta recull i s'amaga.

tomashawk ha dit...

QUE SE LLEVEN AQUEL TORO DEL AGUA,
QUE SE LLEVCEN AQUEL TORO DEL RIO,
QUE SE LLEVEN AQUEL QUE HAY EN LA SOMBRA
QUE SE LLEVEN AQUEL QUE HAY ESCONDIO,

PERO AQUEL DE LA FUENTE, QUE NADIE LO TOQUE, QUE LO DEJEN TRANQUILO, I NO LO PROVOQUEN.

SERE TORO DEL ALMA QUE HA NACIO PA SEMENTAL,
LAS VAQUILLAS LO SIGEN NO LO DEJAN DESCANSAR

I ADEMAS DE BRAVURA TIENE FAMA DE DON JUAN

AY VAYA TORITO, AY TORITO GUAPO
TIENE BOTINES I NO VA DESCALZO
AY VAYA TORITO, AY TORITO GUAPO
TIENE BOTINES I NO VA DESCALZO.......

AQUI TENIU UNA LLETRA D`UNA CANÇO QUE LI DONA 20 VOLTES A LES DE LA CRISTINA AQUESTA, A CRISTOFOL O COM COLLONS ES DIGUI.

laiona ha dit...

NECESSITEM UNA SECCIÓ DE SALUT MENTAL URGENTMENT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Anònim ha dit...

Primer de tot agrair es que heu assistit a un des meus concerts, tant si heu vingut de grat com si heu fet guàrdia. Sou una colleta molt divertida. Jo canto com canto, em surt de sa ànima així. Sa música és sentiment i jo canto amb tiot es sentiment de es món. Imma ja et recordo des concert des casino de Berga. En canvi a es Sinjosele no recordo sa pas. He fet es últim disc peruqè penso que sa autenticitat se troba en ses origens, i ses origens se troben en sa jazz. Respeto que no us agradi pe´rò ho he fet amb ror es meu cor.
Una abraçada molt forta a tota la gent de Berga i especialment a Sa Betlem, a sa Imma, a sa Laiona i es Sinjosele.

laiona ha dit...

ens pots donar es teu telefon, a mi i a na Imma?..jo vinc a Menorca d'aqui uns dies...pots fer-nos un concert a mi i el meu company de festa?

Anònim ha dit...

Ho sento has de parlar amb es meu representant. Jo no canto gratis.

laiona ha dit...

que cabroooooooooooooooooooon!!

Anònim ha dit...

Canvio concert per salt de plens, amb ruedo o sense.

Pavu ha dit...

Apreciat juanitu, amb què escrius les cançons, amb un bic naranja o un bic cristal?

laiona ha dit...

amb la farola encesa o apagada?

Anònim ha dit...

Amb sa bengala encesa o apagada?

Anònim ha dit...

ara entenc que amb un sa representant com aquest vagi a menys. Hauré de telefonar a sa Tomeu Penya... ell si que em treurà del pou.

Anònim ha dit...

Em sembla que el teu pou... es un pozo sin fondo!!!

laiona ha dit...

ke, un altre amb transtorns bipolars?

Anònim ha dit...

Pooooozi