18 d’abril 2008

Video Paià

Hola canalla,

Avui comencem una serie de capítols del Video Paià que parlaran del cinema. Pelis bones, dolentes, actors, actrius,... ja ho anirem veient. Avui, i per començar:

CHARLTON HESTON (1923-2008)

Fa dues setmanes va morir un dels grans. Charlton Heston, ha sigut indiscutiblement un dels grans actors de la història del cinema.

Ha fet pel.lícules mítiques com Ben-Hur (per la qual va guanyar l'Òscar al millor actor), El Planeta de los Simios o Los diez mandamientos per citar-ne només unes quantes. Més informació aquí.

Més recentment, era un dels protagonistes de Bowling for Columbine, la pel.lícula del Michael Moore en contra de les armes de foc a EUA. No sé si se li va girar una mica la castanya o què (devia ser l'edat...) però va ser el president del l'Associació Nacional del Rifle, una organització que defensa la lliure possessió d'armes de foc i el dret a utilitzar-les. Per això surt a la peli del Moore.

Malgrat aquesta etapa més aviat fatxa, Heston va ser un destacat defensor de la igualtat entre blancs i negres cap als anys 60.

Per mi la seva millor pel.lícula és sens dubte El Planeta de los Simios. Segur que hi ha influit que sóc un gran fan de la ciència-ficció i que les pelis bíbliques no em van gaire, però per mi la dels monos és mítica. (I està dins la categoria de pel.lícules amb mono, recordeu?)

Per cert, què n'opineu de la versió del Tim Burton? Personalment trobo que és una gran merda.

En definitiva, en Charlton Heston ha sigut un grandíssim actor que ens ha donat moltes bones estones a tots els amants del cinema.

I per acabar us deixo amb el GENIAL final de la peli (si encara no l'havieu vista, ja us val...).

Endavant video:

10 comentaris:

Anònim ha dit...

TotalmentedeacuerdoJoseMaria, la versió que va dirigir en Tim Burton és una MERDA, amb les pelis bones que ha fet i aquesta va ser un xurro....

natx ha dit...

Estic d'acord, però no em negareu que l'Estella Warren està BONÍÍÍÍSSIMA!

laiona ha dit...

Gran actor...

Anònim ha dit...

Un bon tros d'home quan era jove!!!

Anònim ha dit...

gran veritat!!

natx ha dit...

Home, lo de la presidencia de l'Associació Nacional del Rifle no diu gaire a favor seu...

Anònim ha dit...

Hombre Natxo, no te lo tomes asin... quién no ha disparado alguna vez unos tiritos....

Anònim ha dit...

Si y quien no se ha metido unos tiritos...

Anònim ha dit...

I jo a la farmàcia ting unes Tirites....

Anònim ha dit...

Si tirites és que tens fred?