18 de juliol 2007

paia sedé

USARAKS ( la veritable història. Vol. I )

Usarak: persona amb molta mala sort. En una entrevista a en Murphy va dir que ell de gran volia ser Usarak, que eren els seus veritables mestres. Aquesta punyetera manera de ser ha mercat molt el caràcter del grup. La banda es forma allà als anys vuitanta a la presó Model de Barcelona on es coneixen els integrants . Tots són una “pandilla” de deliqüents comuns però en el fons grans persones, semi reabilitades i integrades a la societat. Cal reconèixer que la policia, els jutges i els serveis penitenciàris han fet una gran feina amb aquesta tropa.
Els inicis, musicalment parlant, venen d’un grup que es deia “ Jonhy Passagana” i de Usaraks Parade. Bé, hi ha d’altres formacions però no podem anar tant enrere peruquè no acabaríem mai. Recordem que si sumem les edats dels tres membres que queden en actiu sumen mes de tres-cents cinquanta-sis anys. Tot uns dinossaures però carai com toquen. El seu estil va des del pop al rock emprenyat, passat pel sedàs del punk. Amb Usaraks Parade graven tres maquetes casolanes. Qui no les hagi escoltat mai es perd gran part de la història musical del Berguedà . Fins hi tot un crític de música del diari la Vanguardia va parlar del seu talent en una crítica d’un concert dels “ Ja t’ho diré “( ho juro un dia la publicaré). En Carlos Sitges és qui fa les lletres i cançons i aconsegueix el què només els bons poden aconseguir:un estil propi, una manera única de dir les coses. Tenen cançons rebels ( o sigui rock’n’roll). Demostren que per anar contra el sistema no cal pesar mes de cent kilos ,quedar-se calb i cridar a les barricades dalt l’escenari. Només cal saber escriu-re, tenir talent i saber tocar la guitarra ! Però això molta gent no ho sap, sobretot si ets de fòra de Berga i la secció paia sedé ( amb l’ajuda del blog d’en Min) ha decidit fer justícia i ara sabreu qui és l’autèntic rei del rock a Berga.
Van ser els primers a parlar de flamenc al Berguedà. Suposos que devia ser molt fort en una ciutat tant “tancada” com la nostra que de cop sorgissin quatre nois catalans cantant rumbes i escoltat en Camarón. Les rumbes que feien ja els hi agradaria a Estopa haver-les composat ( per cert Estopa encara anaven en bolquers quan això passava)
Us penjo dues caçons del concert de la General tocat el passat dia 1 de juny a la General. En Carlos Sitges ja no hi és. És va morir deu fer uns deu anys.
La primera cançó és una versió dels “ Who”: “ Los chicos estan bién” ( els Usaraks fent versions són també són boníssims). La Rumba es diu “ Berga sur” una història de desamors que passa al carrer del Roser o miilor dir “ a la calle del Rosàrio”.

25 comentaris:

Anònim ha dit...

T'has passat sinjosele. Tampoc són tant bons

Anònim ha dit...

tu sinjosele,lo que tens que fer,és aprendre a penjar videos,que no es veu rés,a mi em sembla que un "informatic" com tu,valdria més que es dediques a vendre gomas de borrar.

Anònim ha dit...

Que dius que es van conèixer a la preso? Ah, ja em sona: "1982 un comando compuesto por cuatro de los peores soldados del ejercito americano fueron encarcelados por un delito que no habian cometido.
No tardaron en fugarse de la prision en la que se encontravan recluidos,hoy buscados todavia por el gobierno sobreviven como musicos de fortuna, si tiene algun concierto y se los encuentra quiza pueda contratarlos, ellos son.............
RATATATATATATATATATAT.........EL EQUIPO U - SARAKS!"

P.D.: Tu Xino ja els coneixies, eh punyeteru!

laiona ha dit...

el xino? i tant..."eso que tu haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..."
xino forever!!!!!

tomashawk ha dit...

molt bons els acavo de escoltar i estan força be, em baixare mes cançons per l`emule

Anònim ha dit...

a veure sinjosele està vist que ets molt bon critic.
Doncs si no sabem qui llogar per la despedida dels futurs pavu-roki els hi podriem fer un detallet d'un concert de les persones amb mala sort o tant ben dit com els Usaraks.

Anònim ha dit...

a veure sinjosele està vist que ets molt bon critic.
Doncs si no sabem qui llogar per la despedida dels futurs pavu-roki els hi podriem fer un detallet d'un concert de les persones amb mala sort o tant ben dit com els Usaraks.

Anònim ha dit...

ostres sinjosele, no sé que m'ha passat que m'ha sortit el comentari dos cops. Doncs res, endavant les atxes amb la critica
Ahhhhhhhhh vaig acabar la meva jornada laboral

Anònim ha dit...

Per cuan la 1ª Festa del Blogpaia amb Usaraks i la reaparicio dels fantastics l'Home de la Barba???

Anònim ha dit...

L'home de la barba...ummm, em sona, però l'adj. "fantastics" em despista! segur que estem parlant dels mateixos?

laiona ha dit...

Endavant amb la festa paià amb els Usaraks, però, l'home de la barba cal que toqui també???

Anònim ha dit...

Sí Paquito covard. Qui et va ensenyar a tocar " Acción Mutante"? (en a tú i a Deff con Dos).
Imma tranqui aixó d'escriure doble és el mateix efecte dels dissabtes ala nit: la vista també se't duplica. Has provat de deixar els "carajillos".
L'home de la barba tornarà el dia que menys us penseu. Ja voreu!
Si s'ha de fer festa paià es fa.

Anònim ha dit...

totalmentedeacuerdojosemaria: SI S'HA DE FER FESTA PAIA ES FA!

Anònim ha dit...

M'han dit que (amb permís de l'Imma) l'Home de la Barba s'han reconvertit en grup d'havaneres...

Anònim ha dit...

A mi m'han dit (ho sento Imma) que van caure en mans d'un mànager corrupte i sense escrúpols (tenen escrúpols els mànagers?) i han acabat tocant en festes d'aniversaris en residències de la tercera edat...

Pavu ha dit...

Jo crec que l'Home de la barba es mereix un respecte. El que fan ells hi ha molts pocs grups que siguin capaços de fer-ho. De fet, cap grup és capaç d'igualar l'Home de la barba. Són una formació (o deformació) diferent....

Anònim ha dit...

Estic d'acord, es mereixen UN respecte, i ja tenen el TEU respecte.

tomashawk ha dit...

FESTA PAIA!!!! FESTA PAIA!!!!!!!!!
EHH, BLOGSMASTER TU T`ENCARREGUES DE LA FESTA, OK?

laiona ha dit...

Hi ha algú que s'encarregui dels globus?

tomashawk ha dit...

EL PAGE, QUINA PREGUNTA!!!

Anònim ha dit...

Tamashawk perquè vols una festa si tu estaras de guardia?

sinjosele ha dit...

Paquito, tú com a primer bateria que van tenir els Brams què n'has de dir dels usaraks. Els coneixes, oi?

tomashawk ha dit...

AUESTA FESTA NO M`HE LA PERDU PER RES DEL MONMUNDIAL

Anònim ha dit...

de quina festa parlem?

Anònim ha dit...

Usaraks: que treguin un disc o que callin per sempre!!!