23 de juliol 2007

Gol Paià - Especial Curling -




Hola companys!
Amb el permís de l'amic Pavo, i per matar el temps mentre fan la tant apassionant sèrie Vent del Plà que s'hauria de cremar juntament amb tots els seus protagonistes... PROU!!! ús penjo un especial del Gol Paià sobre el Curling.

EL CÚRLING

Sembla que el fred ja ha arribat i per tant, l’època de descobrir nous esports d’hivern.
Desconegut per a molts, el cúrling és una opció esportiva diferent que, a poc a poc, va
tenint més adeptes al nostre país

Origens

Prové d’Escòcia, on es practica aproximadament des del segle XVI. Les baixes
temperatures que tenen als països del nord van propiciar l’inici d’una activitat que en un
principi consistia a fer lliscar una pedra sobre les plaques de gel que es formaven.
Aquest divertiment ha anat evolucionant amb el pas del temps, fins a convertir-se en esport olímpic. A Espanya, el vam conèixer molt més tard, quan el 1999 es va formar el primer Club de Cúrling.

Funcionament bàsic

El cúrling és senzill de practicar. No es necessiten unes condicions físiques extraordinàries, ni tenir una edat concreta. Simplement amb un mínim d’equilibri i una mica de pràctica, es pot arribar a dominar aquest esport. Es juga sobre una pista de gel distribuïda per passadissos, d’aquesta manera poden competir simultàniament 4 equips. Al final de cadascun hi ha una diana dibuixada, que serà el punt on, per anar bé, haurien d’anar a parar les pedres que es llançaran des del principi d’aquest.S’enfronten 2 equips de 4 jugadors i consisteix que cada participant ha de fer lliscar una pedra específica de 20 Kg pel gel, fins a arribar a la casa (és la manera més habitual
d’anomenar la diana).Finalitzats els llançaments, només puntua un equip, el que té la pedra més pròxima al centre. A partir d’aquí, se segueixen comptant els punts de les pedres del mateix color que segueixin en proximitat al centre de la casa, fins a trobar una altra pedra de l’equip rival. Si la pedra del contrincant fos la següent en proximitat a la de l’equip guanyador, pararíem de comptar en aquest punt.Per desenvolupar aquest joc, els participants compten amb uns utensilis bàsics que són les
Pedres ( 2 jocs de 8 pedres de 20Kg de diferent color), l’Slider (plantilla que es col·loca sota la sabata per lliscar sobre el gel) i l’Escombra (per desfer una mica el gel i modificar la velocitat de la pedra).

On es pot practicar el cúrling a Catalunya
Barcelona Cúrling Club - Club d’Esquí Bellver - Club de Cúrling Sporting l’Olla - Club d’Esquí Vall d’Aran – Vielha - Club esportiu Puigcerdà.

El Apunt

El BARCELONA CÚRLING CLUB organitza els dimecres (cada quinze dies) de les 20.30 a les 23:00 a l’Skating de Barcelona cursos d’Iniciació al cúrling per a tots aquells qui vulguin conèixer més de prop aquest esport. A banda de descobrir-lo, passareu una molt bona estona exercitant els músculs de les cames i fent teràpia basada en el riure. Tots els inicis costen, però aquests del cúrling, a més a més, són divertits.

Preu: 15 • Telèfon de contacte: 93 415 55 44

Escola de Cúrling Skating - Lanjarón

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja tardem a organitzar una sortida pel curs d'iniciació...

Anònim ha dit...

La primera festa del blogpaià ha de ser al Curling.
Per cert Querni, que vol dir això de "links to this post" que apareix al costat de "comments", per que serveix?

Anònim ha dit...

Era una cosa que volia provar, però no m'acabava d'anar bé... Ja ho he tret.

Anònim ha dit...

Caram Pinxu, si que t'ho has curlat...

Anònim ha dit...

L'"apagón" de Barcelona també te l'has curlat...

tomashawk ha dit...

sobretot l`apagon molt be, menys veure tele i mes llegir.
volem una partida de curling!!!!

tomashawk ha dit...

sobretot l`apagon molt be, menys veure tele i mes llegir.
volem una partida de curling!!!!

Page ha dit...

Tomas, Tomas, ho pots tornar a repetir!

natx ha dit...

Ei aquest cop l'he pillat!