11 de maig 2008

Delicatessen Paià

Avui, i com que aviat serem a Corpus, i com a tal potser ens caldrà fer un bon àpat per celebrar la festa de la Ciutat, o per qualsevol altre aconteixement que tinguem per celebrar, faré un guisat fàcil boníssim (eps, pel meu gust i el del meu marit) i sense massa feina a que després haguem de rentar molts estris...
O sigui anem al que compta:
Per quedar bé amb la familia, amics o amb la parella us proposo:
Un vermutet a base de salmó fumat, olives, una mica de foà amb melmalada de maduixa per donar-li aquell toque tant... mmmmmmm!!! unes quantes olives farcides d'anoves, i un vinet blanc d'acompanyament...
Mentre tant, la gent es menja això la cuinera es desplaça discretament cap a la cuina i amb un moment la tornem a tenir a taula amb una cassola plena de cloïses.
Com farem les cloïses perquè ens resultin fàcils, bones, i no ens perdem cap xafarderia de les que s'expliquen mentres fem el pica-pica? doncs llegiu amb atenció.
-abans que arribin els convidats tindrem una bona estonada les cloïses amb aigua i sal, perquè marxi tota la terra que porten.
-Quan comencin a fer el vermut les posarem amb una cassola amb una mica d'oli (no ens passem tampoc) i all, les posarem a dins, i afegim una mica de vi blanc, i esperem que s'obrin i llestes, i creieu-me, si us agraden us en llepareu els dits. Amics: acompanyeu aquest requisit amb un vi blanc ben bo.
De segon i per impressionar al personal convidat, o al company de pis, propso que estireu una mica la butxaca i feu un filet de vedella ben amorós (o sigui tendre) i al gust de cadascú com li agradi, tant senzill com preguntar: i a tu com t'agrada: a) poc fet, b) al punt, c) super cuït... etc.
i l'acompanyarem amb una salsa, per exemple de ceps:
que la farem fregint una mica els ceps amb una paella i un xic d'oli d'oliva, i afegirem crema de llet i ho triturarem amb la bataderora però no massa, pk trobem bé el gust dels bolets, i ho acompanyem amb el filet. atenció sempre demant als convidats com volen la salsa si a sobre del tall o al costat, és molt important!!!. Amb aquest plat acompanyarem amb un viantxo negre, dels bons, dels que baixin bé i facin que la companyia sigui cada cop més agradable.
I per postres... també puc dir que hi convina bé un magnum doble de xuculata...
Seguidament, com que la tertulia seria bona, farem un cafetonet, i de raig en comptes del tipic magnum, soberanu, o bayles o acompanyarem amb un bon limonchelo...
Apali doncs que us aprofiti, i fins la setmana entrant...

5 comentaris:

Anònim ha dit...

IMMA!!!!!!!!!!!!!!
SOBRETOOOOOOOOOOOOOOT!!!!!!!!!
Quan posis les castanyes al forn no hi posis el drap!!!

Anònim ha dit...

Castanyera:
avui he fet cloïses, i no les he posat al forn, o sigui que si no saps llegir o no et fixes amb les meves receptes, t'hauré de fer una recepta de com anar a l'oculista, je, je

Anònim ha dit...

jo crec que la millor manera d'anar a l'oculista és amb tanga.

laiona ha dit...

Molt agut senyor rampas!
A mi la carn m'agrana al punt tirant a poc feta, i la salsa per sobre i pels costats també, que no en falti!

Querni ha dit...

Ostres tu! em sembla que deixaré lo del règim per més endavant...
AQUEST ANY 100!!!