05 de maig 2008

Consultori osteopàtic del Dr Jou ©

En una setmana en que han fallat més d'una de les seccions oficials del blog (alguna secció sembla que ha entrat en hibernació tot i que ja ha començat a fer calor), el Dr Jou continua fidel als seus usuaris-pacients.

Aquesta setmana m´ha arribat una pregunta força interessant sobre que és i perquè serveix l'osteopatia.



L'OSTEOPATIA és una medicina manual que relaciona les diferents estructures del cos i la seva funció. Va ser practicada per primera vegada per un nord-americà que es deia Andrew Taylor Still (1828-1917) el 1874.

L’objectiu principal de l’osteopatia és restaurar l’equilibri global de l’individu a nivell mecànic, neurològic i emocional.

Tot i aquesta definició a la pràctica pel que més és coneguda l'osteopatia és pel tractament de mals d’esquena i de dolors cervicals mitjançant una tècnica força "espectacular" que consisteix en maniobres articulars passives d’alta velocitat i curt recorregut, conegudes amb el nom d’ajustaments articulars que normalment produeixen un "creck" o "crack" a l'esquena o coll.

Tot i que a Catalunya, l'osteopatia no és encara massa coneguda, en alguns països fa anys que està totalment introduïda i la visita a l'oesteòpata és un fet tant natural com la visita a un fisioterapeuta.

He vist que algunes Universitats Catalanes ofereixen l'especialització en osteopatia com a un post-grau o Màster sobretot per fisioterapeutes, el altres països l'osteopatia és una carrera com és fisioteràpia.

Em demanaven a la consulta si creia que un osteòpata podia ajudar per un dolor cervical; la resposta és que si és un professional titulat, regulat i qualificat: SI.

Personalment això de que em facin petar les articulacions, sobretot de l'esquena, no em fa gaire gràcia!

SALUT!

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Tens raó Dr Jou.
Què ha passat amb la controvertida secció PAIÀ SEDÉ? en un momentu dadu teniem 2 personatges fent la secció (1 titular + 1 suplent de luju) i ara ni un ni l'altre. Què no han pogut aguantar les crítiques SEEEMPRE constructives d'altres membres del blog? que ja no queden grups rarus al món que ningú més que ells coneix? que s'han passat a la música comercial que escolta el 99% de la resta del món mundial?

Anònim ha dit...

Anònim ha dit...

Sinjosele, chapeaux!
Tu vas ser el primer, vas obrir el camí, ara tothom és molt valent, però només són rèpliques encara immerses en l'aspra nit.

Anònim ha dit...

és que potser "Radio 3" no emet senyal??
O és que "Rock deluxe" ja no s'edita??



És que el Gargamel se'ls ha menjat??

Anònim ha dit...

No ens desviem del tema...
Doctor Jou, puc donar fe que l'osteopaia funciona.
On la medicina tradicional, la fisioterapia, i inclús l'acupuntura no van aconseguir res, l'osteopatia va permetre'm seguir cusetxant triumfus amb Os ases do esferico!
Jo li dec tot (excepte les factures) al meu osteopata...i a Os ases du esferico....
Amen.