10 de juliol 2008

2.000 Euros/any per ser Espanyols


El grup d'experts a qui el Govern de la Generalitat va encarregar una actualització de les xifres del dèficit fiscal de Catalunya respecte a la resta d'Espanya sosté que ser espanyols costa 2.000 euros a cada Català. De cada 100 euros aportats per Catalunya a l'Estat entre el 2002 i el 2005, aproximadament una tercera part no va retornar a Catalunya.

Ho he posat en la secció d'acudit de la setmana perquè sembla ben bé un acudit que els catalans aguantem aquesta situació.

He estat reflexionant sobre que obtinc a canvi dels 2.000 euros que cada any dono als espanyols i he arribat a la conclusió que aquests diners tindrien una millor utilitat en qualsevol altre lloc.

Per aquests 2.000 euros/any els catalans obtenim un menyspreu total al català, haver d'aguantar el Losantos y la Cope, haver d'empassar-nos l'Alonso y la Roja i sobretot serveis de país tercermundista a la Renfe i als Aeroports.

No voldria ser tan negatiu ja que potser si que els espanyols ens donen alguna cosa de bo a canvi dels nostres 2.000 euros/català/any i per això voldria començar una enquesta entre els paierus sobre que és lo millor de ser ciutadans espanyols. La pregunta: "et mola ser espanyol?" perquè?

Salut i independència!

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo havia sentit entre 3.000 i 8.000 eurus l' any.
Segur que si ens diuen 2.000 ens estan embaucant.

natx ha dit...

Oprócz jesteśmy nie Polski?

Que vol dir: Però no som polacs?

Anònim ha dit...

Un grup d'experts diuen que de cada 100 euros que els berguedans paguem una tercera part es queda a la capital. Ho poso a la secció d'acudits perqué sembla una broma , pero no ho es!!
Per aquests euros , els berguedans obtenim un menyspreu total dels urbanites. Hem de mantenir al Carod, al Saura i conpanyia... , enpassarnos l'estelada, el ruc català i seveis tercermundistes a la nostre conarca.
No voldria ser negatiu, pero, et mola ser barceloni???

Que macu, no??? Independècia o nort!!!

Anònim ha dit...

Berguedà independent ja!!!!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

Doncs NORT!!!

Anònim ha dit...

Senyor anònim, ens podria dir d'on treu les seves dades? ens està EMBAUCANT? està desviant el tema? està fent demagògia? està content de ser espanyol?
Només 2 coses:
1. les seves dades són falses i si no ho creu, demostri-ho. És de sobres conegut que la gent de l'àrea metropolitana subvenciona amb els seus impostos serveis de les comarques que són deficitaris pel seu reduït nombre d'habitants.
2. prefereixo pagar per tenir el Carod, Saura i companyia que per mantenir la Maleni, els Borbons i el Luis Aragonés!

Anònim ha dit...

Estic fart de pagar els meus inpostos a la vila de Berga!!

La Valldan independent, ja!!!

Anònim ha dit...

La Valldan és un altre mal exemple ja que si fos independent segur que la gent que hi viu hauria de pagar més impostos. Són la gent de Berga els qui paguen amb els seus impostos els serveis municipals que hi ha a la Valldan.

Anònim ha dit...

Grácies gent de Berga , que fariem sense vosaltres???

PD Per pujar a Queralt pagarieu peatge.