16 de juny 2008

Consultori housià del Dr Jou ©




Con deia un conegut enterramorts: "hi ha una salut que fa fàstic" i segurament per aquest motiu no hi han hagut consultes pel Dr Jou i per tant no hi ha hagut consultori.

Avui la secció és un petit homenatge a un col·lega, el Dr House, un doctor mediàtic que ha fet molt per popularitzar la nostra professió entre el poble. Les seves maneres no són sempre les més correctes i m'agradaria saber si a algú l´hi agradaria de veritat que el seu metge el tractés de la manera en que ho fa el Dr House, però de totes maneres algun col·lega m´ha dit que el Dr House és el metge que molts voldríem ser però no ens hi atrevim!

Bé, per el Dr House tots els problemes són càncer, infecció o d'origen autoimmune. Entre els problemes autoimmunes un dels quin l´hi agrada més és el Lupus i un paiero m´ha demanat que expliqui que és.

El lupus eritematós sistèmic (LES o lupus) és una malaltia autoimnune crònica. Lupus en llatí vol dir llop, però es desconeix per quin motiu s'anomena així aquesta malaltia, El Lupus pot afectar a qualsevol part del cos, però té especial predilecció pel cor, articulacions, pulmons, pell, fetge, vasos sanguinis, ronyons i sistema nerviós. Aquesta malaltia comença a donar símptomes entre els 15 i 45 anys i no té cura coneguda. Els símptomes més freqüents són: febre, mal estar, dolors articulars, dolors musculars i cansament.

Salut i Independència!

P.D. necessito l'últim episodi d'aquesta temporada, en varen fer 2 i jo nomes vaig gravar el primer. Si algú el té que me´l passi.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Jou, 3 apunts:
- Que cony vol dir "origen autoimune"
- Que no hi hagin consultes no és excusa per no fer la secció! (de bon rollo eh)
- Coneixes un programa que és diu emule? Pos si vols l'últim episodi de House ja saps que et toca.

Ostia, això sona una mica House, no? I mira que jo prefereixo el Dance...jua, jua.

Anònim ha dit...

Contesto:
- Autoimmune són malalties en que el sistema autoimmune del nostre cos que se suposa ens ha de defensar de les agressions externes es torna contra l'organisme i l'ataca
- El Dr Jou ja té preparada una secció "aftersun" del seu consultori que tindrà una periodicitat bi-setmanal i que tractarà sobre temes d'estiu suggerits per paierus: picades de medussa, abelles, cops de calor, cremades del sol...
- Si conec l'e-mule, però encara no han penjat aquest episodi. Si algú el tingues en video o DVD em seria més curta l'espera

Anònim ha dit...

Molt bona pensada dr.jou, estaria bé començar per les cremades pel sol, que en conec algun que encara no entenen que un cop estàs vermell, ja t'has cremat...

Anònim ha dit...

aixi ho fare

Anònim ha dit...

També pots parlar dels síndromes de vacances, pre-vacances, post-vacances o el que sigui en la vida diària i dels canvis per afrontar la jornada intensiva (dinar tard...) en l'organisme.

Anònim ha dit...

Molt be, ja tinc l'estiu completet