12 d’octubre 2008

Consultori nerviós del Dr Jou


El Consultori del Dr Jou torna desprès d'unes setmanes d'inactivitat provocades pel fet de què el Dr Jou estava venent les accions de borsa que havia comprat amb el suculent sou que guanya escrivint aquesta secció. 

Avui la secció va de "nervis". Els bancs estan nerviosos i no deixen diners als ciutadans i a les empreses, els ciutadans estan nerviosos i no consumeixen com abans els productes que ens venen les empreses, els governs estan nerviosos i per això ajuden als "pobrets" bancs perquè no vegin reduïts els seus fabulosos beneficis. He arribat a la conclusió de que potser hauríem de fer un esforç i deixar tots de prendre cafè, potser així tothom es calmaria una miqueta.

Com se sap el cafè porta cafeïna que és un estimulant del sistema nerviós. La cafeïna és la substància psicoactiva més consumida al món i es creu que un 90% de la població occidental la consumeix cada dia. Es calcula que una persona consumeix de promig uns 70 mg diaris de cafeïna, ja sigui en cafè, té o begudes.

El consum excessiu de cafeïna provoca insomni, nerviosisme, excitació, envermelliment de la cara, augment de la diüresi (orina) i problemes gastrointestinals.

No està clar quin és l'efecte de la cafeïna sobre la memòria, però sembla que podria ajudar a la memòria de curta durada i perjudicar a la memòria de llarga durada. O sigui que com molts ja sabíem és ideal per empollar el dia abans d'un examen.

La cafeïna tarda uns 45 minuts a ésser absorbida a l'estómac i intestí prim, d'aquí passa a tots els teixits del cos. La cafeïna també pot ésser ingerida per via rectal (supositoris) i té un efecte més ràpid. Es calcula que l'efecte s'acaba en 3-5 hores tot i que varia molt entre les persones.

En properes seccions parlaré de la solució a la crisi financera actual: la TIL.LA!

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo vull saber on es troben els supositoris de cafeïna! serien ideals al matí!

Josep Vidal-Alaball ha dit...

Hi han uns supositoris que es diuen Hemicraneal que s'utilitzen per a la migranya que entre els seus components hi ha la cafeïna, a més de d'altres substàncies

Anònim ha dit...

Dr. jou,crec que tindries que informar al resto de personal,que l'hemicraneal també existeix amb pastilles,no tots som dels gustos de la carmen...,per altre banda també volia comentar els efectes del cafè,ja que jo en dec prendre entre 10-15 cada dia,i la veritat no em poso gaire nerviós,i si me'n poso normalment no és per culpa del cafè,apa, molt bona la secció,ja estic esperant amb ànsia la de la til.la: es pot fumar?,n'hi ha en supositoris per la carmen?,te efectes secundaris?,....ara si que estic nerviós,esperant la pròxima secció i no quan prenc tallats,a veure si al final lo que serà dolent per la salut serà llegir la teva secció.
apa fins aviat i salut.

Anònim ha dit...

El Dr Jou no és un doctor paternalista, només dóna informació i desprès que cadascú faci el que li sembli. El cafè no és dolent amb moderació a l'igual que el vi, i el Dr Jou és consumidor habitual de les 2 substàncies. El tabac SI que és dolent a matar!
Si l´hemicraneal també hi és amb comprimits.

L'altre dia em varen dir que els metges sempre prohibíem totes les coses que comencen per F: Fumar....

Anònim ha dit...

La gent fa cas al Dr Jou i deixa de beure cafe!

La borsa espanyola obre amb una alça del 5% i l'Ibex 35 recupera els 9.400 punts

Querni ha dit...

Ei Doc, a veure si m'ho acabes d'aclarir: si la cafeïna del cafè triga uns 45 minuts a ser absorbida, allò tant famós de prendre's un cafè al matí per activar-se és purament psicològic, no?

Anònim ha dit...

Estimat Querni, el que acostuma a activar del cafè del matí és que hi ha alguns bars que el fan taaaaant dolent que et despertes de cop!!!!

Anònim ha dit...

Està clar que Cal Negre no està dins aquests bars.....

Anònim ha dit...

Si senyor blogmonster, el cafè triga uns 45 minuts a despertar-nos tot i que si és molt concentrat pot trigar una mica menys. Com he dit, si et posen el cafè per un altre orifici en forma de supositori va més ràpid. Si te´l poses per la vena és quasi instantani (no el cafè, l'efecte!)

Anònim ha dit...

D'altres coses potser no, però a Cal Negre el cafè és bo, sempre que te´l faci un Villegues, és clar!

Anònim ha dit...

A mi m'agrada més quan el café mel fa el Charli, M'encannnnnnnnn que t'encannnnnn... i m'hi posa unes gotetes de llet..mmmmmmmmmm.

Diguem mari pau.

Anònim ha dit...

jo voldria saber QUI COLLONS ES FA PASSAR PER LA CARMEN DE MAIRENA!!!

AIXÒ ÉS INDIGNOOOOS!!!

Anònim ha dit...

LLet condensada?

Anònim ha dit...

mmm...
en les analítiques seminals ( que es fan per veure si el semen és de bo o no) es pot utilitzar la cafeïna com a substància activadora dels espermatozoides...