13 de novembre 2007

The National Photographic Paià:

Xavalins i xavalites, avui parlarem d'una paraula molt nostrada: la botifarra.
Per aclarir dubtes sobre el significat del mot en qüestió, unes quantes definicions del senyor Pompeu ens aniran prou bé.

Una botifarra és un budell gruixut de porc farcit de carn picada i adobada del mateix animal. Dependent de la mena, tant pot ser vista com un embotit o com un plat. Aquí teniu un exemple gràfic per si no us ha quedat clar:

La botifarra o buti també és un joc de cartes molt popular a Catalunya i nord de Castelló, i consisteix en una competició entre 2 parelles de jugadors per arribar abans que l'altre a aconseguir 101 punts. Es juga una lliga per tot Catalunya però, el torneig més dur, on només hi poden accedir els millors dels millors, els campions dels campions , té lloc a la Nou . Aquest any els number one de l'elite butifarrenca són el xino i el seu company.


Molt lluny d'aquests dos significats queda la frase "fer botifarra", que correspon a la salutació més cordial que podem fer els catalans, per exemple, a l'estat veí, a determinats equips de futbol, etc.

Però hi ha indivvidus que troben més utilitats a la nostra botifarra, i concretament , utilitats obssenes, antinaturals i....bé, ells mateixos podrien explicar-nos què fan amb aquesta botifarra. És normal menjar-se la botifarra així? És més, totes les botifarres es mengen així? Quin era el trumfu?


Apali, bona cuina i bon profit!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

colla Maricons! quin fàstic, sou una colla de depravats.. Xupan-vos les botifarres.. QUIN FASTIC!!!

Anònim ha dit...

Sr. Saña, ha passat 1 dia i encara no ha rectificat, ni s'ha disculpat ni tampoc ha dimitit, em té preocupat. Es troba bé?