04 d’octubre 2009

De cine

Hola canalla,

Avui parlarem de la última pel.lícula que he vist: Distrito 9


Produida per Peter Jackson i dirigida per Neill Blomkamp, per mi és una de les millors pel.lícules de ciència ficció que he vist des de fa temps. De lo milloret de l'any, sens dubte.

És una peli d'extraterrestres, però no és la típica pel.lícula d'extraterrestres. Sembla una collonada, però realment és així, mai no se'ns havien presentat uns aliens d'aquesta manera.

La peli està muntada en forma de documental, i bàsicament (i sense avançar res d'important) tracta de què fa 30 anys una nau extraterrestre va arribar a Johanesburg (sud Àfrica), i els aliens que hi viatjaven viuen ara en un gheto a la mateixa ciutat i "conviuen" amb els humans. I dic "conviuen" perquè ens trobem amb l'aparheit amb una nova forma (o amb unes altres víctimes, millor dit).

Evidentment hi ha efectes especials, però en aquest cas no són els que donen sentit a la pel.lícula, sinó que estan al servei d'aquesta, i quan es necessiten per l'argument, ens els trobem. Però en cap cas és només una exhibició digital gratuita. No és la típica peli de crispetes amb explosions i ja està.

Les referències cinèfiles són moltes, i no puc deixar de pensar amb Robocop i Starship Troopers de Paul Verhoven, amb La Mosca, Frankenstein i fins i tot amb La lista de Schindler.

En definitiva, us recomano rotundament d'anar a veure aquesta peli. Tot i que hi ha alguna cosa que no queda del tot clara, val molt la pena. Igual podrem gaudir d'una segona part...

Si algú ja l'ha vist, serà un plaer parlar-ne!

Valoració personal: 8/10

Us deixo el trailer per fer un tastet. Endavant vidiu:


5 comentaris:

laiona ha dit...

Nosaltres vam anar a veure la última d'en Tarantino, que en som molt fans. Malditos bastardos, està bé, el final mola molt, però potser és de les menys sanguinolentes que ha fet.
Els diàlegs són espectaculars, com sempre.
Totalment recomanable.

Anònim ha dit...

TotalmentedeacuerdoLaia.
Tammbé la vaig veure, i sense ser la millor peli de'n Tarantino, penso que no està malament, les dues hores i mitja que dura se't passa volant....
Crec que un guió bastaaant fluixet amb molt bons diàlegs i l'humor típc Tarantino...
Força recomanable!

Querni ha dit...

El cap de setmana vinent no me la perdo...

barrufet calent ha dit...

doncs a mi m'han dit que la última del Nacho Vidal és la polla!

barrufet encara mes calent ha dit...

I la Elsa Pataky fot un cul que t'hi cagues!!!