28 d’agost 2009

Video Paià

Hola canalla,

Encara tenim pendent una xerrada de la Homeopatia, una de les enganyifes més grans que hi ha, que té moltíssims adeptes i genera un enorme volum de negoci tot i no servir absolutament per res (l'únic efecte és el discutible efecte "placebo"). Quan tingui una estona explicarem amb més detall perquè no serveix per res.

Avui, una paròdia que reflexa la realitat. Senzillament genial.

Endavant vidiu:



PD: si esteu malalts, aneu al metge, el de veritat.

14 comentaris:

Imma ha dit...

Doncs a mi diguis el que diguis no em faràs canviar d'opinió!!! i no vull perdre la nostra amistat, però a mi l'homeopatia i les flors de bach sempre m'han funcionat... Cadascú s'ho sap.

querni ha dit...

Imma, ja saps que l'amistat no la perdrem mai!

Però dit això, si analitzem de manera rigurosa i científica l'homeopatia, no s'aguanta per enlloc. I les medecines homeopàtiques es basen en la dissolució d'una substància en aigua.Però el problema (un dels problemes) és que la substància està tant dissolta, que en realitat en el producte resultant no hi trobarem ni una sola mol.lècula de la substància dissolta.

Els defensors d'aquesta farsa, parlen de què encara que no hi hagi cap mol.lècula, suposadament l'aigua de la dissolució "ha adquirit per efecte memòria" propietats de la substància dissolta. Però en realitat no hi ha res més que aigua (recordem H2O), perquè la propietat "de la memòria", no hi ha cap àtom que la tingui (inclosos els 2 d'Hidrògen i el d'Oxigen d'una mol.lecula d'aigua).

L'únic efecte possible, és l'efecte "placebo", que és com quan a un nen petit li dones aigua amb sucre per fer-li passar el mal de panxa, i a vegades funciona.

Tot i així, repeteixo el consell d'abans: si esteu malalts aneu al metge, el de veritat.

Diràs: "l'homeopatia no pot fer cap mal". No, és clar, perquè no té CAP efecte. L'únic mal que pot fer (i fa) és a la butxaca de la gent que compra aquets productes, i a la gent que basa la seva cura només en ella.

sèrie adicte ha dit...

Els dos ultims missatges els podrien haver signat sense problemes el Mulder i l'Scully.

Mr. Satan ha dit...

Es un truc, és un truc!

cospi ha dit...

Potser la sol·lució està en afegir cues de pansa a dissolució, perquè aquesta tingui memòria...

no m'enrecordo ha dit...

Doncs potser l'homeopatia funciona en casos d'amnèsia...

laiona ha dit...

què gran Querni!!!!!!

laiona ha dit...

de fet la homeopatia no funciona en veterinària...serà perquè no funciona tampoc el placebo....

Placebo y Yo ha dit...

Llàstima, als peixos els hi hauria anat bé per la memòria.

preguntón ha dit...

Com ho saps que no funciona la homeopatia en veterinaria? T'ho ha dit un ocellet?

laiona ha dit...

perquè els animals no es curen, no ho han de dir pas, es veu perquè segueixen malalts!

Josep Vidal-Alaball ha dit...

Bé, m'alegro que això de l'homeopatia ho hagi publicat el Querni i no jo, així no hi ha perill que algú em digui que tinc por de perdre clients!. Completament d'acord Dr Querni! Mai cap estudi rigurós ha demostrat que serveixi absolutament per res, llevat com diu el Querni, que és bo per alleugerir el pes de la nostra cartera...
Però ho tenen molt ben muntat, fins i tot col.legues meus hi piquen!

querni ha dit...

Suposo que els teus col.legues metges que piquen deu ser perquè hi deuen guanyar pasta, que sinó no ho puc entendre de cap manera... Jo també me n'he trobat algun, i he flipat... no entenc com després d'estudiar medecina, poden prendre's la homeopatia en serio...

Dr Jou ha dit...

Si, jo tampoc ho entenc i lo més fort és que la fan servir pels seus fill/filles. increïble!